Tuesday, September 10, 2013

Opiskelijaelämää

Ensimmäisestä viikosta yliopistolla on selvitty. Täytyy sanoa, että joissakin asioissa huomaa vaan olevansa LIIAN VANHA :-) Hollannissa on pari käytännön syytä, minkä takia tällaisia 3-kympin tienoille ehtineitä ei paljon yliopistoissa nähdä. Ensinnäkin opintotuki loppuu kaikilta, jos olet ehtinyt jo täyttää 30-vuotta. Toisekseen mikäli on erehtynyt käymään samantasoisen koulutuksen Hollannissa aiemmin (esim. tässä tapauksessa Bachelorin), kertautuu lukuvuosimaksu noin neljällä, mikä on omiaan saamaan kiinnostuneet viimeistään perääntymään.

Ensimmäinen viikko alkoi jo ihan normaalisti luennolla, mutta tämän lisäksi sekaan oli ympätty erinäistä tutustumisohjelmaa, joka osin oli ihan jees mutta toisaalta taas tehdään-vaatteista-niin-pitkä-ketju-kuin mahdollista -jutut olisin kyllä ehkä voinut jättää väliinkin menettämättä suurempia.

Varsinainen opiskelu on yllättänyt lukemisen & kotona tehtävien juttujen määrällä. Ensimmäisellä viikolla tuli jo sen verran hommia, että siihen hurahti pari iltaa ja sunnuntai. Tällä viikolla näyttää jo siltä, että 40+ -tuntinen viikko alkaa olla hyvin lähellä, vaikka läsnäoloa vaativia luentoja on noin 18 tuntia.

Luennot ja työryhmät on hollanniksi ja materiaali on pääasiassa englanniksi. Kielen kanssa ei toistaiseksi ole tullut ongelmaa, mutta ensimmäinen oikea kirjoitustehtävä on ensi viikolla edessä. Aiheena on kirjoittaa 1000 sanaa aiheesta behaviorismi ja luennoitsija teroitti vielä viime sanoikseen, että hänellä on nollatoleranssi kielioppi- ja kirjoitusvirheiden suhteen. Onneksi kotona on vielä toistaiseksi ainakin suostuvainen oikolukija :-)

Pyöräily yliopistolle on myös enemmän kuin luksusta, matkan kestäessä n. 10 minuuttia ovelta ovelle.

Pyörä parkissa yliopistolla, kahdella lukolla varustettuna ja tolppaan köytettynä :-)

No comments:

Post a Comment