Monday, August 5, 2013

Takaisin opiskelemaan

Noin kuukauden päästä tästä hetkestä istun jälleen yliopiston penkillä ihmettelemässä uuden lukukauden alkua. Tällä kertaa aloitus on kuitenkin hieman erilainen sillä
  • a) opetus on hollanniksi 
  • b) olen noin 12 vuotta vanhempi kuin keskivertoinen aloittava opiskelija. 
This is going to be interesting :-)

Yliopiston hakuprosessi oli aika suoraviivainen verrattuna suomalaiseen pääsykoejärjestelmään. Täällä tuli todistaa, että on hakukelpoinen yliopistoon eli että peruskoulutus on kunnossa. Tämä hoitui helposti englanninkielisillä todistuskopioilla. Sen jälkeen piti käydä hollanninkielen kokeessa (NT2 Staatsexamen), jonka jälkeen paperit laitettiin paikalliseen KELAan. Koko prosessi hoitui suht kätevästi netin kautta, ja hakemuksen tilaa pystyi myös sieltä seuraamaan. Heinäkuun puolen välin jälkeen tuli tieto, että olen voittanut arvonnassa ja näin olleen siis saanut opiskelupaikan!

Nyt on ensimmäisen jakson kirjat tilattu ja odotellaan, että miltä tuo ensimmäinen tutustumisviikko näyttää. Seuraavat x vuotta sitten toivottavasti kuluvatkin psykologiaa opiskellen ja Utrechtin yliopiston ovenkahvoja kuluttaen :-) Elokuun ohjelmaan kuuluu vielä jonkinverran töitä, lomapyrähdys Barcelonassa sekä henkinen valmistautuminen ja pyöräreitin ulkoaopettelu yliopistolle.

1 comment: