Tuesday, August 6, 2013

Verottaja se on täälläkin

Tänään istuskelin 3,5 tuntia kuuntelemassa verottajan neuvontaa aloittaville yrittäjille. Muutama kuukausi sitten marssin kauppakamariin ja rekisteröin oman yrityksen (vähän konsultointia, vähän ehkä tuontia Suomesta) ja nyt sitten pitää tutustua myös tähän vähemmän kivaan puoleen eli hallinnollisiin asioihin.

Suomessa on joskus eräänkin kerran tullut oltua puhelimessa verottajan tai KELAn kanssa selvittelemässä milloin mitäkin sanamuotoa ja kääntöä. Nyt ekstrahaasteena on se, että kaikki on hollanniksi. Mutta en tiedä onko tässä sellainen "ignorance is a bliss" meininki vai mikä, mutta yllättävän hyvin nuo tuntuu selviävän. Lisäksi on kiva huomata, että tällaisille aloittaville osa-aikayrittäjille on myös ihan yllättävän hyvin apua ja neuvontaa tarjolla jopa ilmaiseksi.

Alkuvuodesta oli myös puhetta jonkinlaisesta Suomalaiset yrittäjät Hollannissa -tukiryhmästä, täytyy jossain vaiheessa sen perään huhuilla. Parin (siideri)lasillisen äärellä alkaa varmasti hämärimmätkin kohdat 64-sivuisesta veroilmoituksesta aueta :-)

No comments:

Post a Comment